internet pospaid paling murahPospaid termurah Unlimited | simkad data 20gb digi | pelan internet paling murah

  • Digi Data internet |

    celcom internet 20gb data

     Digi  Data  | internet pospaid termurah malaysia | Internet murah 2016 | Simkad internet jimat 

     

    digi internet murah

    Mahu Cari Simkad lebih Data pada harga lebih murah ?

    Seperti anda sudah tahu , Kini ada banyak pelan data internet disiarkan dalam youtube,facebook,radio dan surat khabar. Berdasarkan info yang kami survey banyak telco yang menawarkan pelan data lebih besar 10-21GB sebulan pada harga RM80-RM120 .

    Tapi anda perlu teliti dahulu pelan ditawarkan tersebut sama ada benar-benar

    seperti anda mahukan atau disebaliknya .

    internet 20gb celcom murah

    internet 20gb celcom murah

    Jika anda perhatikan pada pakej promosi mereka ,

    ada tertera “off peak” tahukah anda apa maksudnya ?

     

    maksud off peak secara ringkasnya adalah

    luar waktu puncak@ waktu kurang pengguna internet .

    Waktu off peak Biasanya pada jam 2.00am – 8.00am. Waktu ni anda juga biasanya sudah waktu tidur =)

    Berikut adalah pakej internet broadband terkini yang ditawarkan oleh telco-telco paling popular Malaysia.

    celcom 20gb data RM90

    internet celcom

    internet celcom 21gb

     

    celcom vs umobile data

    Jika sekali pandang semua data yang ditawarkan diberikan quota Besar-Besar Nampak Berbaloi dan murah .

    Tapi anda perlu lihat juga bila waktu penggunaan sebenar harian .

    Bila promoter offer

    ” Wah 21 GB banyak tu !! , macam tak habis guna je 1 bulan , macam cukup je”

     

    TAPI Adakah anda selalu online pada waktu off-peak (2.00am-8.00am) ?.

    Kebiasaannya 8.00am – 12 malam adalah waktu kita benar-baner perlukan internet

    untuk whatsapp ,tonton youtube dan surfing internet .

    .

    Contoh situasi : Jika anda langgan pakej Rm88/bulan

    7GB + (14GB off peak)total 21 GB sebulan .

    Setiap hari Anda bangun tidur 6.00pagi untuk mandi,makan dan bersiap untuk kerja .

    kemudian balik kerja jam 5.30petang ,berehat sambil online hingga 12 malam.

    .

    Berapa pengunaan Data Anda dikira?

    .

    6.00am – 8.00am = penggunaan data ditolak dari 14GB (off peak)

    8.00am- 12 Malam = penggunaan data ditolak dari 7GB

    .

    Kesimpulannya , jika situasi anda juga seperti diatas ,data yang anda gunakan cuma 7GB sebulan dan Anda cuma dapat gunakan 14GB pada waktu off peak cuma 2jam sehari sahaja.Berdasarkan situasi tadi data yang Anda dapat guna cuma 7GB sahaja pada waktu paling kerap online. Waktu off peak anda dapat guna sangat sedikit disebabkan waktu yang terhad .

    celcom 20gb murah

    Adakah data 7GB tadi cukup untuk anda guna selam 1 bulan ?

    Quota data lagi 14GB anda mungkin cuma dapat guna 3-5GB sahaja jika anda hanya sempat guna 2jam sehari

    .

    Adakah untung atau rugi Anda ambil pelan tadi ? Jom kira

    contoh : Jumlah penggunaan data Anda 7GB + 5GB (waktu off peak)

     

    Total 12GB anda dapat guna 1bulan

    Bill Anda bayar RM88/bulan

    RM88 bahagi 12GB = RM7.30 /GB harga data

    * kiraan ini adalah berdasarkan contoh situasi diatas

    .

    * Jadi sebelum anda beli mana-mana pelan internet pastikan faham terma & syarat supaya Apa yang anda beli benar-benar sesuai dengan yang anda mahu

     

    Sekarang anda sudah tahu cara kira penggunaan data

    .

    Anda tentu masih tercari-cara pakej mana yang sesuai untuk guna pada smartphone @ broadband ?

     Anda sedang cari simkad internet paling sesuai untuk pelajar @ anak-anak di kolej ?

    Jawapannya ada disini ..

     

    =====================================

    Anda Dah FAHAM maksud “offpeak

    =====================================

    Sekarang Cuba Anda jawab Soalan Dibawah :

    Adakah pelan internet Anda sekarang Berbaloi atau tidak ?

    Anda dapat tak gunakan Data sepenuhnya ?

     

    Jika jawapan Anda ” TIDAK” , Kenapa masih terus guna?

    Baik Terminate & cari pakej lebih baik .

    Ini dapat kurangkan beban bill anda tiap bulan

    .celcom special internet offer

    ============================

    SPECIAL OFFER Dari KAMI

    =============================

     

    Dengan pakej internet kami Offer ini DIJAMIN ANDA PUAS HATI !!

    .

    Ini juga alternatif terbaik kepada Anda yang tidak dapat pasang

    internet streamyx kerana masalah coverage .

    .

    Simkad Pospaid Digi internet murah ini dapat bantu anda untuk online sepanjang hari

    dan boleh digunakan pada smart phone dan broadband @ modem.

     

     

    Kelebihan Pakej Digi

    1. Sesuai untuk pengguna yang mahu online & call + sms
    2. Boleh Digunakan pada Handphone dan Modem
    3. Support 4GLTE speed up to 20-50MBPS
    4. Support 3G speed up to 4-10MBPS
    Sambungan Klik sini >> simkad internet digi

     

     

    5 Syarat Pendaftaran Digi 20GB 

    1. Hanya warga malaysia sahaja boleh daftar

    2. Pastikan kawasan anda ada rangkaian Digi

    3. Hanya berumur 18 tahun keatas sahaja dibenarkan daftar

    4. Sekiranya Anda ada rekod Blacklist pada Telco lain , Caj tambahan Rm50 dikenakan

     

     

    Inilah pelan paling sesuai untuk pengguna internet tegar yang suka download movie dan youtube

    Dapatkan simkad intetrnet Digi internet ini segera sebelum terlambat

    .

     

    celcom internet 20gb data

    celcom internet 20gb data

     




Iklan Premium :

AIternatif terkini tingkatkan kesihatan

rawatan Kencing manis | Penawar darah tinggi | CMD revell kurus

Larome stemcell kurus | Serum Bakar Lemak | Kelebihan larome Slim